25 Mar 2013

Jam

While preparing for Asgers birthday, I thought to rescue a handful ripe pears from the garbage can.  Asking Dr. Google for pear jam, led me to various recipes. I chose the one combining pears and carrots with ginger.

Just look at this beautiful color and the texture of the jam is just perfect. I prefer that I can see what the jam is made of, and I love how the small black vanilla dots are distributed in the sugar fruit.

The taste is delicious. Sweat, but with a hint of spiciness from the ginger. Perfect with cheese, and perfect on toasted bread.

Want the recipe? It's in Danish, but in these Google translate days, it may provide a meaningful translation. It's definitely not the last time I escort the ripe pears in this direction.


Da jeg alligevel var i køkkenet med Asgers fødselsdagsforberedelser, kunne jeg ligeså godt omsætte en håndfuld velmodne pærer til noget fornuftigt. 

Dr.Google gav adskillige bud på pæremarmelade, og valget faldt på en tænderløbende kombi af pære, gulerod og ingefær. 
Lidt skæren, riven og kogen, og det lækreste glas marmelade er klar til foto shoot. 


Farven er smuk, teksturen rigtig og smagen vidunderlig. Sødt med et anstrøg af ingefær gør den til den ideelle makker til briemaden. Jeg kan godt lide at man kan identificere marmeladens udgangspunkt, og så er jeg bare vild med de små sorte vanille korn, der jævnt fordeler sig i sukkerfrugten. 


Det er ikke sidste gang, et par overmodne pærer eskorteres denne vej. 
Opskriften? Den finder du lige her.


2 comments:

  1. Det lyder altså som en skøn kombination, Jane. Den vil jeg huske :-)

    ReplyDelete
  2. Det ser da bare så super lækkert ud
    - og sikken en flot farve.

    ReplyDelete