21 May 2012

NaboKaffe med opskrift

Her i vores "lomme" har vi et fantastisk naboskab. Udover at der hvert år holdes vejfest, med udflugt og pølser på grillen, inviterer vejens beboere til morgen eller eftermiddagskaffe, når der er  runde fødselsdage og andre festlige lejligheder.

Sådan har det været siden kvarteret startede engang i 70'erne. En del af vejens beboere har været med hele vejen. Vi har været en del af dette fællesskab de seneste 10 år.

I dag var det os der inviterede til kaffe. Det blev så til en omgang "tak-for-godt-naboskab" kaffe. Om 1½ måned beboes nr. 58 af en anden familie.

Terrassen i sol, med kaffebord dækket med hørdug, Oldemors blå kaffestel, daim-is kage og frugt.  Kan det blive mere hyggeligt?


De smukkeste hvide rhododendron blomster 
Af de kære naboer fik vi tre George Jensen Cobra lysestager. Smuk svungen Dansk Design i sølv. Dertil det skønneste kort med alle naboerne i fælles collage. Dejligt at have det med.

Tilbage til Daim-is kagen. En bragende succes. Og I skal da ikke snydes for opskriften. Den er frit tilgængelig på Alletiders Kogebog. 

Velbekomme og Velkommen til en ny uge.

Daim-is kage. Denne i firkantet version. De runde var væk inden fotografen kom forbi. 
Daim-is Kage (6-8 pers)

Bund:
3 past. æggehvider
150 g sukker
150 g mandler (usmuttede)

Is:
3 past. æggeblommer
3 spsk. sukker
3 dl. piskefløde
4 Daim barer

Pisk æggehviderne næsten stive, og vend sukkeret i. Pisk det helt stift, og vend de finthakkede mandler i.

Kom marengsmassen i en smurt meldrysset springform, og bag den i ca. 30 min ved 175 grader. Afkøl bunden helt på en bagerist, inden isen kommes på.

Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i æggemassen sammen med grofthakket daim.

Fordel ismasen oven på marengsbunden, og dæk den til. Sæt isen i fryseren i mindst 4 timer.
Lad isen stå ca. 20 min på bordet inden servering.

5 comments:

 1. hvor er det hyggeligt med sådan et sammenhold ..
  Og I kan godt nænne at rejse fra det ? ;o)
  Det lyder som en rigtig god eftermiddag.
  hilsen Mona

  ReplyDelete
  Replies
  1. Næh, det kan vi vel egentlig ikke; men det er heller ikke fordi vi som sådan ønsker at flytte væk, det er bare en konsekvens af "hen imod" noget andet.

   Delete
 2. Det lyder rigtig hyggeligt, og hvor er det dejligt at have et godt naboskab. Man kan næsten se ud af billedet, at I har det rart sammen. Og sikken en flot afskedsgave!!!
  Jeg håber, at det bliver noget godt I flytter hen til. Held og lykke.

  ReplyDelete
 3. Sådan et naboskab havde vi også, da vi boede i Hammerum, vi kom hinanden ved, uden dog at rende ud og ind hos hinananden :-) en gade fest og kaffe, når der ellers var noget at fejre.

  ReplyDelete
 4. Hvor ser det hyggeligt ud :)

  ReplyDelete