1 Dec 2012

December 1st

Det'r sørme, det'r sandt - December.
1 December i varmt vejr med så høj lufttugtighed at sveden pipler ud af alle kroppens porer 2 minutter efter badets afvaskning.
Vi tænder kalenderlyset og spiser mango til morgenmad. Det dejligste julede kalenderlys med dannebrog og finurlige nisser En "farvel gave fra gode venner. Vi takker og smiler.


Vi har søgt tilflugt i shoppingcentret kolige air condition, købt et par gaver og ellers moret os over juleudsmykning i tæt forening med sommerkjoler og klip-klappere. En sne boble i menneske størrelse og glimmerglitrende juletræer. Astrid faldt helt i svimer og denne glimmer glitter krans med koalaer og kænguruer i guld lametta.
Fødselsdags gaver og Morgendagens adventsgaver er indkøbt. Børnene har luret at nissen i betænkelig grad ligner moderen, så de har skrevet lange lister med advents "nisse"gaver. Gavernes indhold har noget med vand at gøre, men mere kan jeg jo ikke afsløre her.


Eftermiddagen afsluttes nu med blog skrivning til lyden af ungernes latter og plaskende spring i vandet. Det har nu fået en behagelig temperatur så de har plasket rundt i en times tid. Varmen betyder også at vi tilsætter klor i rigelige mængder for at genskabe den klare blå farve. Der var begyndt at komme grønt ikke klart skær. Så det må vi jo lige få fikset. Poolen skal jo gerne være klar til næste weekend, hvor der fætter og kusiner også skal i vandet.

En dejlig start på December. Den må gerne fortsætte sådan.

December is here - only 24 days to Christmas. Really strange with our first summer Christmas,  when we have grown up with snow white (sometimes), dark (always) and cold Christmas. At this time of year we usually are very busy with indoor crafty christmas activities involving paper, fabrics, glue and glitter. This year we feel like midsummer holiday, and Christmas bakery and crafts are the last we think of. Here it's all about pool playing, mangos and bubbles. Very different from what we are used to. 

Today December 1st we lit the advent candle, with mangos for breakfast. The candle and the candle holder  (Trip Trap miniatures) is a "farewell gift" from Danish friends. It now comes in very handy. 

Today has also been a couple of hours at the shopping centre, bying birthday presents and advent presents for the kids. "Santa" will bring a gift every Sunday until Christmas and hopefully he will know where to find us, now we've moved to the other side of the planet. 


6 comments:

 1. Det er lidt sjovt det med jul og varmegrader. Det synes vi ikke passer sammen for vi er vant til noget andet. Et år op til jul var vi i Hong Kong, det føles også helt forkert. Mon ikke julestemning indfinder sog hos jer?

  ReplyDelete
 2. Det er lidt underligt, at se billeder af jul med al den sommertøj der er med på billedet. Ellers tror jeg det ligner Kolding Storcenters udstilling til forveksling.

  God week-end til jer.

  Kh. Lis

  ReplyDelete
 3. Her er 1. december sne... Jeg er i det kreative værksted, mens sneen daler ned udenfor. Jeg synes at det er smukt...
  Fortsat dejlig decemberhygge

  ReplyDelete
 4. Det må godt nok være specielt med 1. december på en sommerdag. Der er vendt op og ned på det hele ..
  hilsen Mona

  ReplyDelete
 5. G'morn. Nu er der så meget sne, at vi må ned på skolebakken og kælke. Knus herfra.

  ReplyDelete
 6. Merete: Der indfinder sig helt klart en stemning, men indtil nu har den anden form og farve end den vi er vant til.
  Lis: Ja, det er underligt med juleudsmykning og sommertøj. Den dag billederne er taget var det over 30 grader og meget høj luftfugtighed. Det var helt dejligt at bevæge sig rundt i shopping centrets airconditionerede luft.
  Unikarina: Åh, December sne og det kreative værksted lyder fantastisk dejligt. Jeg vil næsten gerne bytte.
  Mona: Helt bogstaveligt - vendt op og ned på det hele.
  Anette: Dejligt at høre fra dig. Dejligt med kælketur på skolebakken. Den findes da heldigvis stadig. God tur.

  ReplyDelete