25 Nov 2012

The Danish Christmas Fete

Lige nu (da jeg skrev dette) sidder jeg på terrassen med mine fødder oppe og hviler ud efter en travl og aldeles fantastisk dag med den Danske Julemarked i Sydney.

Fra tidlig morgen summede vi som flittige bier. Alle med hver deres opgave for at gøre klar til dagen. Jeg havde travlt med at arrangere de generøse donationer til den danske design bod, og jeg var knapt færdig før de ventende horder brød afspærringen og "stormede" ind til markedet.
En masse dejlige mennesker besøgte markedet. Alle med bare den mindste smule dansk blod i årene kom for at nyde og købe dansk mad og snoller. Der var bunker af dansk snoller - p-tærter, lakrids, guf poser og pålægschokolade. Der var marcipan og nougat. Der var remoulade, rødkål og små kartofler på dåse. Købmandsbutikken er fyldt med kunder hele dagen og i år var det remouladen og marcipanen der løb af med sejren for først udsolgte.

Bazaar damerne, som mødes hver onsdag formiddag hele året rundt, har frembragt et bugnende bord af julepynt. Smukt ser det ud, når så meget håndgjort er samlet og julekælderen er også et hit blandt markedets gæster.


Hele dagen var der lang kø foran pølsevognen, hvor eneste ret på menu kortet var hot dog (med eller uden det hele) og foran æbleskiveboden. Det siges at gæve damer på dagen har lavet 2400 æbleskiver. Formandinden i æbleskiveboden er Kirsten  - en gæv dame på 84 år, som standhaftigt vender den ene æbleskive efter den anden. Hatten af! Anders havde fornøjelsen af at lange æbleskiver over disken til tålmodigt forventningsfulde ventende kunder. 


I min design bod, var det interessant at se hvad der var mere eller mindre populært. Papirklip fra Oda Wiedbrecht var noget af det folk stod i kø for. Der var også stor interesse for Spinning smykker og så var de gode gamle Royal Copenhagen porcelænsfigurer i høj kurs.

'


En helt igennem fantastisk dag. Skønt vejr, dejlige gæster, dejligt sammenhold mellem os der hjalp til og helt igennem en dag med glade smil masser af danske stemmer iblandet en masse australst engelsk.
Jeg glæder mig allerede til næste år. Måske jeg skal have en lille Balles Bazaar bod - hvem ved.Right now (at the time this post was written) I am sitting with my feet up, resting after a busy and absolutely amazingly wonderful day at the Danish Christmas Fete in Sydney.

From early morning we were buzzing like busy bees. I was busy arranging the Danish Design stand. Generous donations from danish companies were nicely presented and I was barely ready when the first guest entered at 9 o'clock.
Lots of people visited the market, and I was especially delighted to see four new families, who responded to my invitation of coming. It was their first encounter with the Danish fete and from I heard it will not be their last.

It was very interesting to observe which things were more popular in my Danish Design Stall . Christmas paper cuttings from Oda Wiedbrecht were what people had queued up for. We also had a lot of interest to the jewelry from Spinning, and finally the traditional Royal Copenhagen porcelain figures made everybody' heart melt.

It was indeed a great day. Nice sunny weather, many happy and positive visitors, great cooperation among us helping out. Just an amazing day. I'm already looking forward to the fete next year.

7 comments:

 1. Hvor er det herligt at læse, hvordan danskere i udlandet holder fast i traditionen med juemarked.
  Lyder som om det har været en god dag

  ReplyDelete
 2. nej hvor fedt - både på den ene og den anden led.
  Et lille dansk fællesskab down under - og en herlig ting, at man også kan møde nogle af de danske traditioner her.
  hilsen Mona

  ReplyDelete
 3. Det ser og lyder hyggeligt :-)
  Fantastisk at have sådan et samlingssted, når man som ny kommer derud.

  ReplyDelete
 4. Hej Jane. Jeg faldt for et stykke tid siden over din blog - og har hængt ved siden :-) Dels synes jeg du laver nogle rigtig fine ting og dels synes jeg det er spændende at læse om jeres nye kapitel; et liv væk fra Danmark (for en periode som jeg har forstået det!?) Glæder mig til fortsat at følge med....

  ReplyDelete
 5. Flotte boder, jeg ville virkelig gjerne ha vært der! Selv om man selvfølgelig blir litt trøtt av å stå så lenge, så er det likevel mest av alt en kjekk opplevelse å jobbe sammen med andre om et godt formål. Jeg regner med at hele familien var i sving på en eller annen måte. Dugnad kan være skikkelig kjekt!
  Hvordan gkk så salget av produktene fra Balles Bazaar?
  Ha en fortsatt god mandag!
  Klem Lone

  ReplyDelete
 6. Merete. Det var en fantastisk dag.
  Mona. Ja, det er hyggeligt at være sammen om sådan en stor begivenhed.
  Randi. Det var MEGET hyggeligt.
  Anne-Mette: Velkommen til bloggen. Dejligt at du har lyst til at følge mine små eskapader udi det kreative og det australske. Vi ved ikke hvor lang perioden i Ausralien bliver. Der er ingen fast bagkant, så vi bestemmer selv om, og hvornår vi vil tilbage til Danmark.
  Lone: Hyggeligt du er aktivt med igen. Det var en god, veltilfreds og glad træthed. Skønt at være sammen om noget så stort. Salget at Balles Bazaar punge gik fint. 5 ud af 7 blev solgt, så jeg er meget godt tilfreds.

  ReplyDelete
 7. Sikke et dejligt indlæg. Jeg er selv bosat i udlandet (Luxembourg)efterhånden i 30 år. Også her er julebazaren i Den Danske Kirke det årlige samlingssted. Jeg har i mange år været del af onsdagsholdet, der nørkler julepynt året rundt, samt været del af den gruppe der laver adventskranse og juledekorationer. Da børnene var mindre, var hele familien i sving. Nu er jeg nydende medlem, det er stadigvæk en dejlig dag, hvor man møder mennesker, som man måske ikke har set i lang tid. Det er morsomt at læse, at uanset om det er på den anden side af jorden eller kun 1000 km væk fra Danmark, foregår det på samme måde.
  Ønsker jer en rigtig god december med masser af julehygge

  ReplyDelete