17 Jan 2011

Weekendglimt

En weekend  er gået. Dejlig har den været.
Et ansigt totalt vredet skævt af hovedpine blev ved hjælp at mange timers søvn, rigelige mængder vand og et par enkelte hovedpinepiller forvandlet til en hyggelig, overskudsagtig og projektmættet weekend.

Ansporet af indkøb af to nye vasketøjsstativer i Ikea gik jeg ombord i bryggerset. Det rum i huset der stadig ikke fungerer optimalt. Vasketøjsskabet (mit første klædeskab - et tidligt hvidt Ikea monstrum) blev splittet til atomer og bryggerset omarrangeret, så der nu er meget mere plads. Første skridt mod forvandlingen er taget.

Søndag var der gang i køkkenet. Feberplagede unger kastede sig ivrigt over tilblivelsen af en marmorkage.

Vi havde en lang snak omkring hvorfor det hedder Marmorkage. Jeg har hele tiden tænkt at den har fået navnet på grund af den marmorerede struktur blandingen af lys og mørk dej giver; men ungerne var af en anden opfattelse. "Det er da fordi det både er en Mormor og en Farmorkage - Sat sammen bliver det en marmorkage!"

Marmorkage bagt efter opskriften i "Gavebogen" af Teresa Maria Jessing. 

Specielt indslaget med den smeltede chokolade bragte lykke. De så sådan ud efter at have slikket skeer og skål skinnende rene.


Hvad er din bedste weekendoplevelse?
God mandag til alle.

2 comments:

 1. Marmor kage...kløgtige knejter, de to!!

  Min weekend har desværre været præget af kaos. Begyndende sygdom, 2xdøgnvagt og mit kontaktbarn på arbejde mistede sin storebror på 24 i søndags. Så der har været rigeligt at se til.
  Men håndbolddrengene viste klasse søndag aften...opsving!!

  ReplyDelete
 2. Åh-det lyder da absolut ikke rart - at miste sin storebror kun 24 år :( Jeg kan godt forstå du har haft hænderne fulde.
  Støttende tanker herfra.

  ReplyDelete