12 Nov 2011

Mild Sellerisuppe

Jeg elsker tanken om at lave mad med gode grønsager bestemt af årstiden. Ikke at jeg er fanatisk, slet ikke; men tanken om det naturlige i at følge årets skiftende tilbud og at jordens frugter er dyrket i nærheden og ikke modnet i en container over Atlanterhavet, tiltaler mig.

Som barn brød jeg mig ikke meget om denne jord-frugt; men i dag er jeg meget begejstret. Selleri kommer i salat, i brød, i ovn og selvfølgelig i supper. Denne blide sellerisuppe er en absolut favorit.
Mild sellerisuppe med rød peber og bacon

Cremet mild og med et drys reven citronskal og ristede peberfrugt terninger, dertil godt brød og kold danskvand i glasset. Uhm.

Rigtig god til en kølig efterårsaften. Prøv selv.

Mild Sellerisuppe (4 personer)
1 selleri ( ca 500g)
1 løg
2 fed hvidløg
7-10 dl hønsebouillon
100 g flødeost naturel
1 tsk tørret estragon (tørret basilikum og timian fungerer også)
Skal og saft af ½-1 citron
1 rød peberfrugt
1spsk olie

Godt brød

Skær skrællen af selleri knolden med en kniv. Gem lidt af toppens små skud til grønt drys.
Skær selleri i tern. Pil og hak løg og hvidløg. Kog grøntsagerne møre i bouillonen ca. 30 minutter.
Blend det hele. Kog suppen op igen og pisk flødeosten i til den smelter. Suppens tykkelse kan justeres med vand eller mere bouillon. Smag til med salt, peber evt. estragon og citronsaft. Gå efter en mild smag
Skær peberfrugten i tern og rist dem hurtigt på panden. Bland med revet citronskal og hakket selleritop (eller persille). Drys det på suppen ved servering.
Velbekomme.

2 comments:

  1. Tak - den låner jeg lige, den lyder rigtig lækker på en kold efterårsaften.

    ReplyDelete
  2. Kære Sigrid. Du skal være så velkommen. Tror du bliver begejstret - og varm.
    God aften.

    ReplyDelete