25 Aug 2012

Our home for the next twelve months

Vi har nu i 1½ måned levet en anden families liv - eller i det mindste i deres hus. Vi bidrager med med indholdet af vores 8 kufferter og hvad køleskabet skal indeholde for at holde en familie kørende. Resten låner og bruger vi flittigt. Alt lige fra håndklæder og stegpander til den fine lille blå bil.

Her er fint, og det fungerer godt, men efterhånden er vi klar til igen at have vores egne ting omkring os. Mens "Evergreen" (vores container) er på de 7 have, leder vi efter en mere permanent boligløsning .
Lidt af en udfordring at få løst, for boligerne hernede er både dyre og dårlige - i hvert fald set med danske øjne. Isolering er et ukendt begreb, og lejeboliger, som vi kigger efter, bliver ikke vedligeholdt på samme måde som ejerboliger. Så vi er blevet skuffede mange gange. Billederne ser så fine ud, men når vi først er der, svarer det slet ikke til forventninger. Ja, billeder kan virkelig snyde.

34 Glenview St.
Men denne gang lykkedes det os ikke at blive skuffede. Huset ligger på en søstergade, til hvor vi bor nu. Der er 4 værelser, gårdhave, terrasse og pool. Lige som det skal være. Huset er gammelt, men alt er nymalet og shinet op. Der er masser af charme i huset og vi glæder os til at få vores ting flyttet ind og starte et nyt Australien kapitel.

Stue / Living room
Spisestue / Dining room
Det eneste lille men, er at køkkenet er det oprindelige - super charmerende ja, men upraktisk med lidt skabsplads og lav bordhøjde. Vi må se hvordan vi får det gjort mere brugbart uden at ofre en halv million.

Køkken / Kitchen
Kan I da ikke lige se det for jer. Mig siddende på terrassen med strikketøjet i hænderne og ungerne der torpederer poolen - fra den anden side, selvfølgelig - ikke der, hvor jeg sidder!!!

Pool
Vi fejrede den vundne stabilitet med en smuk og delikat middag på den lokale japanske restaurent ACACIA.
Det bliver en god weekend!!


After having borrowed another family' life - or at least their house - for a couple of months we are longing to get our own stuff and our own place. "Evergreen" (our container) is still on the seven seas, but scheduled to arrive Sydney harbor next week.

In the meantime we have been house hunting. It has not been easy. The pictures on the real estate agents homepages look SO nice, but the reality is often very disappointing. Compared to houses we come from in Denmark, we find here the quality poorer and the prices higher. Insulation is not something used down here, and the rental homes are only maintained to the minimum. 

Nevertheless, we have now succeeded in finding a house, that kept its promises. 4 bedrooms, court yard, garden and pool. An old house, but freshly painted and with new carpets. White, bright and cozy - just the right house for us. 
The only drawback is the kitchen, which is the original one, with all its charm, but with narrow wooden cabinets and low kitchen tops. Maybe we can do something about it, without spending a fortune. 

It is easy to imagine myself sitting on the terrace knitting, with the kids playing in the pool. I am looking forward. 
We celebrated our achievement by dining at ACACIA - a modern Japanese restaurant in Gordon. A restaurant worthwhile visiting if you are in the area. 

16 comments:

 1. Tillykke med at have fundetvet hjem til jer. Det bliver dejligt når jeres ting kommer frem.

  ReplyDelete
 2. Det ser virkelig dejligt ud. Tillykke til jer med at have fundet rammen om jeres nye liv :-)

  ReplyDelete
 3. Stort tillykke med jeres nye hjem, hvor ser det hyggeligt... og MEGET australsk ud :o)
  Her kan sensommeren ikke rigtig finde ud af om vi skal have 30 grader+ eller om vi bare skal nøjes med 16-17 grader, men det er vel bare rigtig typisk dansk sommer vejr :)
  Ha' det rigtig godt der nede.

  Knus fra Jill

  ReplyDelete
  Replies
  1. Australsk er det. Nyere huse er større og mere prangende. Dette er mindre men klart charmerende. Vi glæder os.

   Delete
 4. Det ser rigtig godt ud! Kan sagtens forestille mig dig dér på terrassen og børnene i poolen ;-). Og skønt med noget mere "jeres"-agtigt...

  ReplyDelete
 5. Hej Jane
  TILLYKKE for et flot hus !!
  DER kunne jeg vist også godt bo ! ;o)
  Det må da vist leve op til alle forventninger + mere til.
  Når du skriver permanent bolig - er det så en I har købt ?
  hilsen Mona

  ReplyDelete
  Replies
  1. HEj Mona. Nej vi har ikke købt. Vi har lejet huset for 12 måneder. Så permanent har i denne forbindelse en horisont på 1 år. Det er fint.

   Delete
 6. Det ser rigtig hyggeligt ud og kan godt forstå I glæder jer til at sætte jeres egne ting på hylderne.
  Tillykke med det.

  ReplyDelete
 7. Det ser rigtig hyggeligt. Jeg er sikker på at I får skabt jer et hjem, som kan blive den gode base for jeres nye liv...

  ReplyDelete
 8. Tillykke - det må blive dejligt at få egne ting omkring jer igen :o) Og huset + omgivelser ser rigtig hyggelige ud. Glæder mig til at følge med fra sidelinjen.
  Mvh
  Susanne i Silkeborg

  ReplyDelete
  Replies
  1. Velkommen til Susanne. Vi glæder os til at få vores ting. Vi venter hver dag på besked om at containeren er ankommet.

   Delete
 9. so happy for you, thomas! Antonio

  ReplyDelete
 10. Hvor ser det lækkert ud, og højden på bordpladerne i køkkenet kan i første omgang klares med en omvendt skuffe eller lignende, til stabilisering af skærebrædder og hvad der ellers er brug for :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. God ide, Pernille. Vi er ellers ude i at lægge en bordplade ovenpå, men din løsning er absolut også brugbar.

   Delete
 11. Tak for jeres positive kommentarer alle sammen. Vi er glad for ikke at skulle på huskig hver onsdag og lørdag, og at vi nu kan forberede indretning. Vi skal have en god ide om hvor vores møbler skal stå, når vi har flyttefolk til at pakke ud (når vores gods er frigivet engang). Det glæder jeg mig til.
  Planlægger en osetur til IKEA i dag. Ikke for at handle, men for at indsnuse muligheder og hente katalog.

  ReplyDelete