26 Jul 2012

Når alt er gået i fisk

En dejlig solbeskinnet vinterdag. Sol og varme ude og mørkt og køligt indenfor i hallen.

 

Fisk i alle afskygninger hvorend vi drejer os hen. Friske ligger de der på en seng af is, med klare øjne og skinnende frisk ydre.Nogle er store med vidt åbent gab, andre røde med store øjne, andre igen krøllet sammen med skal omkring, andre grå med nubret skal - som frisk tages ud af skallens beskyttende panser, overhældes med citron og hældes i halsen med et sip af en god hvidvin. 

Vi er på Sydney Fish Market. Lige midt i byen, denne guldgrube udi i havets frugter, herligt blandet med frokost restaurenter med sushi eller fisk indpakket i friture.

En oplevelsestur af rang. Fiskene er nye for os. Vi kan genkende laksen, rejen og krappen; men så slutter genkendeligheden også der. Vi er ikke til østers, men et glas hvidvin til sushien blev det til. Drengene kastede sig over friture varianten.

Den største udfordring her er mågerne, som aggresivt flagrer rundt og dykker ned efter fiskegodbidder på tallerkenen. Noget af en udfordring for mig, som så absolut ikke kan have flaksende vinger omkring mig. Heldigvis fandt vi et bord tæt ved huset, og havde ikke besøg af bevingede venner. Der var endda fugleviftere ansat til at gå frem og tilbage og vifte næsvise måger væk.

Omkring skraldespandene flokkedes adskillige ibis fugle og med deres lange næb, har de helt sikkert fået smovset sig en lækkerbid gennem de tynde plastik sække.


Planen var at tage fisk hjem til middag. Den plan blev dog skrinlagt. Vi havde ligesom fået fisk nok. 

4 comments:

 1. Det tror jeg også jeg havde hvis jeg skulle slås for min mad. Godt i fandt lidt fred for mågerne.
  Skønne billeder af for mig også ukendte fisk.

  Kh. Lis

  ReplyDelete
 2. Jeg havde nok stået klemt ind i et hjørne for at undgå de flaksende vinger ;)
  Skønne billeder der lige har givet inspiration til aftensmaden. Tak for det :)

  ReplyDelete
 3. I dag fik jeg tid at læse dine blog indlæg fra I ankom til Sydney - dejligt at du vil dele jeres oplevelser, det er en fornøjelse at læse om alt det for mig ukendte :-)
  Det fiskemarked - jeg bliver helt salig - jeg mindes et stort fiskemarked på Madeira - hvordan er priserne på fisk i forhold til Danmark?

  Underligt at tænke, at I har vinter og faktisk samme temperatur som vi har her i den danske sommer :-)

  ReplyDelete
 4. Hej Jane. Umm - lige guf for en fiskeelsker. Men en udfordring med mågerne ;o)
  spændende med alle de anderledes fisk - havde på et tidspunt en app til min ipad hvor man kunne identificere alverdens fisk. Mon ikke den hed noget med 'fishmarket ?' - ellers er det bare at søge i app store - de fås, og så vidt jeg husker har det været en gratis app.
  jeg elsker når udvalget er stort - og der er luksus fisk imellem, frem for de 'gængse' modeller. Vore fiskeforretninger er desværre ikke ofte særligt velassorterede. Men det er jeres, kan jeg se :o)
  fortsat god fornøjelse med udforskningen.
  hilsen Mona

  ReplyDelete