29 Jul 2012

En High School dreng

Der er mange nye ting vi skal belutte. En af de store beslutninger er, hvor børnene skal gå i skole.

Inden de sender de større fremmedsprogede børn i skole skal deres engelskkundskaber testes. Anders, vores store søn, skulle til sådan en test.
Som den eneste ikke-asiatiske elev, udfyldte han skemaer, svarede på sørgsmål og "samtalede" med inspektøren; mens vi pænt ventede i venteværelset sammen med de andre forældrepar.

Testresultatet bestemmer hvilket "Intesive English" niveau eleven skal indplaceres på, eller om niveauet er tilstrækkeligt til udslusning i "den rigtige" Highschool.

Inspektøren kommer ud sammen med Anders. "Jeg har en god og en dårlig nyhed". "Anders' engelsk er for godt, så vi kan desværre ikke beholde ham her".
Fedt - Anders kan starte direkte i High School.

Vi har besøgt Killara High og har besluttet at det er her Anders skal gå.

Dagen efter har vi møde med en "Enrollment Officer" som skal tjekke, at vi faktisk bor i optagelsesområdet. Med en midlertidig lejekontrakt kommer vi undtagelsesvis igennem nåleøjet til den meget søgte og populære skole. En underlig fornemmelse at sidde der overfor en "stramtandet" (overdrivelse fremmer forståelsen) dame, som med brillerne vippende på spidsen af næsetippen bladrer gennem vores papirer og stiller uddybende spørgsmål til os og Anders.
Vi kommer gennem nåleøjet! Skole til Anders - done!! 

Næste skridt er skoleuniform - og sko. Grå bukser, grå strømper, hvid skjorte, grøn sweater og slips. Nåh ja og så lige en sportsuniform oveni. Lidt af en udskrivning; men flot ser han ud, vores store dreng. Mindst glad er han for skoene. Han kan næsten ikke komme sig over at skulle ud af sine elskede Nike Free sko og proppes ned i et par tunge sorte læder snørresko. Der er dog ikke nogen vej udenom.

Med slipset kommer behovet for at binde det korrekt.Farfar bliver ringet op og sønnike får en udførlig lektion udi slipseknudebindingens kunst over Skype.Til stor morskab for os andre, Farfar og sønnike lykkedes det at få svunget slipset rigtigt rundt og  Anders er nu en sand slipseknudemester og klar til at starte sit High School liv i morgen kl. 8:30.

Han glæder sig og det bliver SÅ godt.

7 comments:

 1. Flot fyr, der er nu noget over et slips og en uniform, uanset model.

  Jeg ville også gerne have skoleuniformer indført her i Dk, om ikke andet så for at få afskaffet modens magt over børn og unge.

  Sikke en oplevelse at være til optagelsesprøve to steder, kæmpe Tillykke med optagelsen.

  Kh. Lis

  ReplyDelete
 2. Det blir en kjempespennende dag i morgen for Anders, men også for dere foreldre. Hils og ønsk lykke til!

  ReplyDelete
 3. Hurra for Skype :-) Flot at han var for god til indslusningen. Held og lykke med ham i morgen :-)

  ReplyDelete
 4. Fagre nye verden med skoleuniform og slips, godt der var hjælp at hente til at binde det
  Tillykke med optagelsen

  ReplyDelete
 5. Nej hvor fedt. Tillykke med turen gennem nåleøjet !
  og skoleuniform ? det er da lige en kulturforskel - noget vi ikke er helt vant til her i DK.
  Og dog - her finder ungerne på deres egen uniformering - hvor reglerne ikke er helt så klare, som hvor de er officielt givne. Når man lige tænker efter, er der nok rigtig meget godt i sådan en skoleuniform.
  Spændende med start i morgen - og held og lykke med ham.
  hilsen Mona

  ReplyDelete
 6. Super fedt - Det er er dejligt at han kan starte med det samme og ikke skal igennem et ekstra step. Jeg tænker nu at det med skole uniform må være en befrielse når de skal afsted om morgenen (ingen kævl om hvilke bukser der nu passer til hvilken bluse og hvad er rent og beskidt). Held og lykke med den nye skole.
  knus fra Lene

  ReplyDelete
 7. Lis: Ja, han er en flot fyr. Moderen bliver totalt stolt. Der er nok ikke mange som dig, der tør lufte at være tilhænger af skoleuniform. Jeg er spændt på om det gør noget ved moderæset.
  Lone: Ja, det var en spændende dag for os alle. Anders var fuldstændig smadret da han kom hjem. Første dag - og så Science test om sol systemet og hjemmeopgave om energi.
  Lisbeth: Ja hurra for skype. Det er en super livline af have, så der kan holdes kontakt til kære familiemedlemmer og venner. Ungerne bruger det meget.
  Lydert: Tak - selvem det nu er Anders der skal have lykønskningen. Jeg sender den videre.
  Mona: Tak for din hilsen. Jeg spændt på at se hvordan det fungerer med uniform i det lange løb. I dag var den nypresset og velstrøget - men imorgen??
  Lene: Tusind tak for din hilsen, Lene. Du har ret i at man er ude over morgen-tøj-diskussionerne. Der er ikke noget at rafle om. Det var en monstertræt dreng, der kom hjem i dag. Vi har lavet lektier - for første gang (næsten) i hans skoletid. Det er sundt nok.

  ReplyDelete