9 Aug 2012

Et vanvittigt projekt?

"Et vanvittighedsprojekt?" var min mands udsagn, da svaret, på spørgsmålet: "hvad har du nu gang i?" var "tæppe".Måske er det vanvittigt - men så af den gode slags. For jo, jeg er i gang med at hækle et tæppe. Det bliver ikke stort, men lunt og godt at tage om benene i kølige australske vinterhuse. 

Lige siden jeg for over et halvt år siden så garnet (Rustik: 80% uld, 20% polyamid) i Netto, vidste jeg, at det ville være perfekt til et tæppe. De indkøbte 12 nøgler blev pakket i kufferten inden afrejsen fra Danmark, og garnet kom på nålen, da den grå cardigan var færdig.Med 200 masker hækler jeg, på nål 4½,1 fastmaske, 1 luftmaske og næste fastmaske rundt om luftmasken fra forrige række. Det giver en flad, ensartet struktur og med garnets indbyggede farveskift får tæppet skønne uforudsigelige striber i smukke grå nuancer. Det kan jeg rigtig godt lide.
Jeg forestiller mig hvor smukt det vil se ud, når det hænger over armlænet på den ny grå sofa, som skal indkøbes, når vi har fundet hus (og penge) til den.

Mit tæppe er som sagt ikke stort - 80 cm bredt og efter tre nøgler 35 cm langt - forventet færdigt mål er 80x140. Derudover regner jeg med at hækle en ensfarvet kant udenom. Det skal nok blive godt.Min kære mand har endda taget ordene i sig igen, og følger interesseret med i tæppens vokseværk for hver dag der går. Der kommer nok endnu et par cm mere på i dag.

Må det blive en dejlig dag.

10 comments:

 1. Sikke et smukt mønster, er vild med det enkle i de fine farver

  ReplyDelete
 2. WAU, det ser flot ud.
  Fint mønster du hækler.

  Mon manden hugger det '))

  Yt

  ReplyDelete
 3. Virkelig flot - ville ønske at hækling fladt mig mere naturligt og ikke gave mega nakkespænding fordi jeg ikke kan slappe af mens jeg hækler.
  Jeg kan godt lide strikturen - og de blide farveskift.

  ReplyDelete
 4. Det ser rigtig flot ud, jeg kan lige se det for mig på min sorte sofa. Dejligt mønster du laver.
  Din trøje er også bare så flot til dig.

  ReplyDelete
 5. Det er rigtig flot. Jeg kan rigtig godt lide strukturen.

  ReplyDelete
 6. Veldig fint - det ser ut som det blir et vakkert, godt og varmt teppe, og slett ikke et vanvittig prosjekt. Hjemmelagde tepper er ekstra gode å krype inn i!

  ReplyDelete
 7. Sådan et tæppe er godt at have
  - og da ikke særlig vanvittigt ;o)
  hilsen Mona

  ReplyDelete
 8. Jeg synes heller ikke det er vanvittigt - det er derimod smukt :-)

  ReplyDelete
 9. Tusind tak for jeres opmuntrende kommentarer allesammen. Tæppet vokser støt og roligt for hver dag der går. Nu er jeg på 6. nøgle så fremad går det, og jeg er min kære mand kommer nu også med anerkendende kommentarer og han kommer helt sikkert til at nyde at krybe under det, når det en gang er færdigt.
  Strukturen, farverne og farveskiftende er skønne - enkelt og afdæmpet - lige efter min smag.

  ReplyDelete
 10. Det er sådan et skønt mønster. Jeg hæklede selv et tæppe i netop den maskekonstruktion en gang. Tæppet er væk nu, men det var dejligt :)

  ReplyDelete