10 Aug 2012

Window shopping

Vi bor i Gordon, en af de nordlige forstæder til Sydney. Her er villaveje med store og mindre huse blandet mellem hinanden, alt sammen pakket ind i høje grønne træer.
Hovedfærdselsåren Pacific Highway, som man ikke skal bevæge sig ud på i myldretiden, trækker en ubrudt snor af biler fra nord mod byen og omvendt. Små forstadsbyer ligger som perler på snoren og kernen af hver perle er en lille klynge forretninger.

Vi havde ikke været her mange dage, før mit selektive øje spottede et vindue med striktrøjer og med skiltet "Greta's Handcraft Centre" i en af de nærliggende små byer. På det tspunkt var jeg igang med den grå cardigan og jeg vidste at der skulle knapper til. En indre beslutning om en ekspedition til Greta's lige så snart ungerne (og manden) var i skole/job, blev taget.

Den 1. august gik jeg de fem kilometer, fra bakketop til bakketop, til Lindfield.
I boghandlerens vindue faldt jeg over bogen "Knitlympics" og de strikkede olympiske mestre. Selvom jeg nu stadig synes bedst om Arne og Carlos strikkede dukker er disse dukker jo superaktuelle og meget søde.Se da bare denne gymnast som har vundet olympisk guld.
Som I kan se på reflekserne i vinduet var det en solfyldt formiddag.

Greta's Handcraft Centre er målet for dagens ekspedition. Fuld af forventning et overflødighedshorn af inspiration og lækre gramsegarner træder jeg ind i butikken.
Altså, selvom det nok er en af de mere veludstyrede butikker i området, kommer den ikke på højde  med lækre danske strikkebutikker. Lidt for tomt på hylderne, meget få modeller og lidt tamme vinduer og lidt kedelige strikkebøger; men dog lækre Rowan garner, fine knapper og månedlig strikkegruppe.


Købte knapper til den grå cardigan, og fik information om Knit "Drop In Group" lørdag den 11 august. Det er jo i morgen. Måske, det skal prøves!
Jeg skal vist finde ud af noget mere om australsk strikkekultur, og hvor det er godt at gå (udover på nettet :-)) for inspiration.

Nu forbereder jeg weekenden. Søger job, søger bolig, ordner økonomi, skriver blog, gør rent, drikker kaffe og hækler en tæpperække eller to. Snart kommer tre glade uniformsklædte skolebørn hjem og lammelåret skal i ovnen. Weekenden forberedes på bedste vis.

Nyd en dejlig fredag.

8 comments:

 1. Rigtig god weekend og pøj pøj med Drop In Group'en

  ReplyDelete
 2. Måske du skulle åbne din egen forretning med strikke udstyr :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. det var da en helt fantastisk ide. tak for den.

   Delete
 3. Godt at du har funnet en plass å begynne for å få etablert et nettverk lokalt. Det så ut som en kjekk butikk. Jeg så på knappene på din nye trøye, og tenkte at du hadde fått tak i kjempetøffe knapper. Herlig å høre at ungene er fornøyd med skolen. Nyt helgen, og lykke til med strikketreffet (hvis du går dit).
  Klem
  Lone

  ReplyDelete
 4. hej Jane. I må have en rigtig god weekend. Spændende med det hele. Også med strikke caféen. Kan se du bliver foreslået at starte garnbutik op - mon ikke der kan være basis for lidt skandinavisk islæt ? Jeg er spændt på at høre mere om den australske strikkekultur - er den fx. meget påvirket af den engelske ? Er der nogen garnproduktion af betydning (jeg ved de har mange får) osv.
  Det kan også være, der er masser af gode butikker inde i byen. Da jeg var i Island for nogle år siden undrede jeg mig over mangelen på garnbutikker (ude på landet). Men jeg skulle bare være gået ind i Brugsen. ;o)
  hilsen Mona

  ReplyDelete
 5. Lydert: Tusind tak, og god weekend til dig.
  Lone: Knapperne er jeg også meget glad for. Jeg synes de passer rigtigt godt til trøjen.
  Mona: Jeg har i hvert fald endnu ikke set noget som kan måle sig med, hvad der findes i DK. Med hensyn til strikke kultur, skal jeg nok give tilbagemelding, når jeg ved noget mere. Som du siger er her masser af får - og uld) men jeg ved ikke om håndarbejde er så udbredt i Sydney, måske er det andre steder i landet. Jeg ved det simelthen ikke endnu. Jeg er på jagt efter austalske blogs, så jeg får en fornemmelse af hvad de har gang i.
  Sjovt, at du bare skulle gå i Brugsen - nogle gange bliver man så overrasket.

  ReplyDelete
 6. Hi there, I just stopped by your blog! First of all welcome to Sydney!
  I agree that Greta's is probably the best we have on the northside of Sydney, and yes it should be more stocked. But I think online knitting shops are affecting our local stores and there aren't many. But if you are in the city you must find Morris and Son's (if you haven't already) - 50 York Street, Sydney
  http://morrisandsons.com.au/
  There was a place called Champion Textiles on King Street in Newtown, but I'm not sure if it's still there.
  If you're fortunate to visit Melbourne there are a few lovely knitting shops there.
  I'm sure that your beautiful Danish knitting shops have spoilt you for choice!
  Happy knitting
  regards
  Colette

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you for stopping by Colette. I guess you got some useful meanings out of Google translate. My posts are now in Danish and in English, which hopefully should further improve the reading.
   Thank you for the tips on yarn and fabric shops. I have only been to Greta and I have your suggestions to look forward to. I have also seen, there is a fabrics store in Chatswood. I will check that one out next time I'm there.
   Happy knitting to you as well.

   Delete