20 May 2013

The Street Sweeper

During the first three months in Australia I took and picked up the kids from Primary School and the school yard is an excellent place to make new relationships The daily chats to the other Mums has been a significant contributor to our fast and successful settlement in our new life her in Australia.

Having started full time job, I tend to miss the stories and local news, and when I heard that a group of School Mums ran a book club I didn't hesitate to accept the invitation. In addition to enjoy their good company I would get to read books in English and outside my normal range of crime/action books - a win/win/win!!!!

12 books are lined up for this year and actually managing to read them in time is sometimes difficult. For the latest book, we had to postpone the meeting to make it through the book. Not that it was boring or anything, it was just many pages to fit into our normal schedules.


I finished the latest books yesterday. Just in time for our discussion tomorrow night. It is one of the best books I've read. "The Street Sweeper" by Elliot Perlman is a multi-layered story that takes the reader to the Civil Rights fights in US and to the terror of Nazi death camps. It alertly shifts from present to past and forms a fine web of different people crossing each others paths. In my opinion it is a master piece, that I give the best recommendations.

We can extend the book discussion to this on line forum. Let me know what you think about "The Street Sweeper" and if you have other books to recommend I'll love to hear that too.
Enjoy the rest of this Monday evening.

De første tre måneder vi var her i Australien, fulgte jeg børnene til skole om morgenen og hentede dem hver eftermiddag. To gange om dagen slog jeg en lille sludder af med de andre ventende mødre i skolegården. Disse daglige samtaler om stort og småt har betydet meget for de relationer vi har opbygget og har hjulpet s med at falde så hurtigt og godt til i vores nye tilværelse i Australien.

Med fuldtidsarbejde går jeg glip af de daglige samtaler, og jeg savner dem faktisk lidt. Det var derfor også uden betænkeligheder at jeg sagde ja, til at være med i den bogklub bestående af mødre fra dem lokale skole, hvor Asger og Astrid går. Udover at få tilfredsstillet behov for kontakt, høre de nyeste historier og den lokale sladder får jeg også mulighed for at læse og diskuttere bøger på engelsk, og jeg kommer udenfor mine sædvanlige krimi/action bøger.12 bøger er valgt ud. Én til hver måned. Den seneste, som jeg lukkede færdiglæst igår er "The Street Sweeper" af Elliot Perlman. Nøj, den var god. En bog der tager læseren fra nutid til fortid, fra de sortes kamp for rettigheder i USA til nazisternes udrydelseslejr i Auschwitz. En historie som på forunderlig og fineste vis lader forskellige personer krydse hinandens veje  for at danne det finest netværk af menneskeskæbner. En fantastisk bog som får "fem stjerner af mig" - jeg giver den min bedste anbefaling.

Hvorvidt den er oversat til dansk ved jeg ikke, men hvis du har lyst til at læse engelsk hører jeg gerne hvad du synes om den. Jeg hører også gerne hvad du begejstres af udi bøgernes/lydbøgernes verden lige nu.

Med dette vil jeg ønske dig en fantastisk mandag.

3 comments:

 1. hej Jane
  En læseklub er en glimrende idé. Det er sjovt at læse og diskuttere bøger sammen med andre. Jeg er medlem af hele 2 læsegrupper - og har desværre sjældent tid til at sidde ned med en bog. Men til gengæld har jeg langt at køre til arbejde, og der nyder jeg at høre lydbøger. Lige nu er det 'Dandy' af Jan Guillo, der læses til mødet i læseklubben på onsdag. Vi læste første bind 'Brobyggerne' til sidste møde. Og de får 5 * af mig. Bogen 'Karitas' af Baldursdottir er også en af de helt store successer. Hvis du på nogen måde kan få fat på den, har den min varmeste anbefaling.
  Vi har også læst bøger af Wasmo, også de er fantastiske.
  På min egen hitliste ( der ikke har været i læseklubben) står Ken Follets bøger om dette århundrede. Giganternes fald og Verdens Vinter.
  Murstensromaner - men man nyder hvert et bogstav.
  God læselyst :o)

  ReplyDelete
 2. Hej Mona.
  Rigtig gode forslag. Jeg har hoert Ken Follets mamutter og var meget begejstret for "Jordens Soejler" og "Uendelige Verden". Begge to helt fantastiske historier omkring Kirkens og Herremaendes magt i 12/13 hundrede tallet. Jeg havde nok ikke kommet igennem hvis jeg skulle have laest hvert et bogstav, men som lydbog var de ualmindeligt fantastiske og meget velegnede til mit rejse-job-liv rundt i Europa for et par aar siden. Jeg hoerte ogsaa "Giganternes fald", men var ikke helt saa begejstret som for de andre boeger.
  Jeg har laest alle boeger af: Jussi Adler Olsen, Liza Marklund,Jo Nesboe, Arne Dahl og Karin Slaughter. Allesammen (i mindre grad Liza marklund) fantastiske kriminal serier, som jeg holder meget af et laese/hoere.

  God fornoejelse med din laeseklub.

  ReplyDelete
 3. Det var de en fantastisk ide med en læseklub sammen med andre, ikke kun for bøgernes skyld, men også for at lære andre at kende.
  Fortsat god fornøjelse :)

  ReplyDelete