5 Oct 2013

Skylark in the making

A few months ago I was in a real dilemma of what to knit. You, my beloved readers recommended "Skylark". LEt majority rule, I thought and Skylark was on my needles.

In the beginning I was concerned about the speed. It took soooo long time, but after a surprisingly short while the bodice was done and the sleeves were in the making.


Life is to short for purl knitting and form the beginning I decided to modify the pattern to knitting on circular needle and the do the "crochet and cut" technique to go from jumper to cardigan. I totally recommend that technique. The inner edge looks great, you don't have the hassle of a bulging edge and the result just looks amazing.


In this case however, the yarn chosen for the crocheting is too think, and the edge actually IS bulky. After the pictures were taken, I redid the crocheting with a thinner yarn and smaller needle, and the magic came through.

The sleeves was done one by one and attached to the bodice upon completion. I was a bit worried, they would turn out too narrow, but they didn't. They are perfect and they suit the general tight fit of the cardigan.


At this stage it is all ready for the cutting and the final touches of edging and buttons. Well that's a story for another day - tomorrow maybe - where you'll see the final result, with edges, buttons and me inside. Stay tuned.

For et par måneder siden, var jeg i et svært dilemma. Hvilket projekt skulle på pindene? I, mine kære læsere havde en klar favorit, og jeg fulgte flertallets råd, og startede på "Skylark" - en smuksak Kim Hargreaves.

Indrømmet, jeg var lidt i tvivl om jeg ville synes om at strikke trøjen. Det gik såååå langsomt, men stille og roligt voksede trøjen frem af pindene for hver dag der gik, og før jeg egentlig nåede at tænke over det, var jeg klar til ærmerne. Jeg var lidt urolig for at de skulle blive for smalle, men min bekymring er gjort til skame. De er perfekte, perfekte til mig og perfekte til det tætsiddende design i trøjen. 

Livet et jo for kort til vrangmasker, så jeg strikkede trøjen og ærmer på rundpind. Ikke at det gør den store forskel i dette tilfælde, fordi mønstret i sig selv er et mix af ret og vrang. Med rundstrikket trøje og ønsket om cardigan følger jo fornøjelsen at hækle og klippe op. 

I dette tilfælde havde jeg dog valgt et for tykt garn og kanten blev bulet. Det er rettet nu med et tyndere garn og en en finere hæklenål. Resultatet blev meget bedre. En smuk jævn kant, der lægger sig fint indenfor forkanten. På billederne ligger Skylark smukt bredt ud og klar til klip, kanter og knapper. Knapperne er fundet. Der er klippet og kanterne er kommet på. 
Resultatet - med mig indeni - kan du se her på kanalen indenfor de nærmeste dage - måske allerede i morgen.

Nu vil jeg nyde den fjerde kop kaffe på terrassen med morgensolen bagende på ryggen. Der er forventninger om en 28 graders, vindstille, solbeskinnet lørdag - den første dag i en lang weekend. Vi har nemlig mandag fri. Der er basis for stornydning, og jeg ER begyndt. 

4 comments:

 1. Det ser ud til at være et rigtig fint mønster - og jeg kan godt lige sætte mig ind i at det nok ikke er super hurtigt at strikke. Spændende med dit opklip. Jeg skal selv lige tage mig mod til at prøve den teknik. Glæder mig til at se den på. Jeg kom til at bringe et billede fra butikken hønsestrik, hvor en trøje lignende din med cirklerne (på din forside) er. Super smuk trøje. Nu bliver jeg spurgt af Pernille hvad det er for en model. Kan du hjælpe mig med det? Jeg har mistanke om at det er en islandsk men er ikke sikker. En trøje magen til havde hønsestrik haft til at hænge udenfor på en gine, og nogen var så frække at stjæle trøjen fra ginen - en 'must have' kan man konkludere ;o) nyd din fridag

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Mona. Tak for din kommentar. Hvis det er den sortgrå trøje med de lilla/rosa ringe på bærestykket du gerne vil vide mere om er det"kaffe" fra strik en stund af Anette Danielsen. En skøn trøje strikket oppefra og ned og i det hele taget en fantastisk bog.
   Hækle klippe metoden er enkel og pålidelig - og så er det jo bare dejligt ikke at strikke vrang.

   Delete
 2. Hvor er den smuk. Og sikke en farve, jeg er ret vild med gråt. Jeg har endnu til gode at hækle og klippe op, men det ser ud til at fungere ret godt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak Lydert. Du kan roligt kaste dig ud i hækle klippe metoden. Det er lettere end det ser ud.

   Delete