16 Sep 2010

Indisk karrysuppe

Ungernes favoritsuppe er denne indiske karry suppe - smuk i farven og en både stærk og sød smag.



Opskriften er fra Asgers madmor Gitte i Birkemosen (børnehaven). Hun bruger rigtig mange grøntsager og krydderier i maden  - og ungerne elsker det. Du skal heller ikke snydes for denne oplevelse. En nem suppe der passer sig rigtig godt til de efterårsdage, der snart kommer. Opskriften er til 4 personer. Vi plejer at lave dobbelt portion.

Indisk karrysuppe (4 pers)
1 stk løg i tern
2 fed hvidløg
2 spsk olie
1-2 tsk karry
1 l bouillon
1/4 l piskefløde
1 lille dåse konc. tomatpure
1 ds flåede tomater
½ ds ferskner i sirup + siruppen
½ spsk ingefærrod, fint revet
salt, peber
evt 75 g røde linser (vil være en skam at undvære)

Karryen brændes af i olien. Løg og hvidløg svitses til de er klare. Tilsæt de øvrige ingredienser - dog ikke ferskner og piskefløde.
Kog suppen i ca 20 min. Tilsæt ferskner og ferskensirup. Blend suppen til den er jævn, tilsæt piskefløde. Smag til med salt, peber og ingefær.

Suppen serveres med kogte pasta skruer, nudler eller kogte ris. Evt rejer.

Rigtig god fornøjelse.

No comments:

Post a Comment