23 Apr 2012

En pind til forskel

For dælen hvor går den bare hurtigt sådan en weekend. Det var jo lige fredag eftermiddag og vupti blev det søndag aften!! Men god, det har den været.

En dejlig lørdag eftermiddag til afslutning på gymnastiksæsonen. Jeg plejer at være med - Altid! men arbejdet har fyldt for meget og det er nu andet år i træk, jeg var at finde på tilskuerpladserne og ikke på gulvet. Men hvor jeg savner det. Hvis man så godt efter, ville man se en vibrerende hage og fugtige øjenkroge hos fru Balle. Den rumelige hjertelighed og glæde ved musik og bevægelse ligger helt inde i bunden af rygsøjlen, og jeg savner det. Så enkelt kan det siges.

Grillsæsonen er skudt igang i selskab med gode venner, rødvin og røverhistorier. Søndag er rekreationens dag. Mine planer om at få symaskinen holdt - til dels. Det blev ikke til så meget som håbet; men et par bukser til Astrid er snart færdige.

Nå, men for at vende tilbage til fredagen. Det blev ikke til terrasse og det blev heller ikke til strikketøj. Den opmærksomme læser vil lægge mærke til at min strikkepind ikke har det så godt. Den var godt og grundigt knækket, og så endda en pind nummer 6.


Heldigvis har jeg reserverpinde, endda også i træ; men det er bare ikke det samme som Knit-pro. Spidsen er for klumpet og tyk. Maskerne bliver svære at fange og det er bare slet ikke rart.


Lidt detaljer om min sart-lyserøde drøm. Det skal blive en poncho med stor rullekrave.


Modellen er designet af Elisabeth Kruse og jeg har søgt allevegne for at finde en læselig version af opskrift og billede. Dog uden held. Måske du kan få et indtryk af herligheden, med billedet af min kopi (undskyld, jeg kan ikke få billedet til at vende rigtigt).
Garnet, Fearytale fra Du store Alpakka, er det blødeste bløde alpakka.

Snip, snap, snude, så er uge 16 ude. Tip, tap, tønde, uge 17 kan begynde.

11 comments:

 1. hej Jane
  Det lyder som en god investering med de knit pro strikkepinde. Jeg kender dem ikke, men vil investere i et par, så jeg kan prøve dem.
  Fantastisk mønster på den Poncho !
  mange hilsener Mona

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg er super glad for mine. Når du skal forkæle dig selv, så køb et sæt. Du vil ikke fortryde.

   Delete
 2. Super smuk poncho .... Ærgerligt med Knit Pro .... Det er vist en bytter ...
  Lyder som en dejlig weekend i har haft .... Måske lige bortset fra den forkerte side af opvisningen ... Håber du får tid i næste sæson
  Knus og go uge

  ReplyDelete
 3. Kender godt den nagende følelse helt inde i marven når man står som tilskuer til noget man brænder for, men har været nødt til at fravælge.
  Jeg kan blive helt "høj" af at svede igennem til rytmisk musik og mærke den energi det tilfører kroppen. Håber du kan være til næste år.

  ReplyDelete
 4. Jeg synes det er synd, at du har fravalgt gymnastikken. Det må da være muligt at finde plads i kalenderen til noget, man vil så gerne? Kan din krop overhovedet undvære gymnastik?
  Og strikkepindene - nej, knit pro kan ikke erstattes af en bambuspind. Jeg kan huske, jeg syntes knit pro var alt for spidse, da de kom frem. Men det har jeg godt nok vænnet mig til helt ind i afhængighed.
  God uge 17 til dig.

  ReplyDelete
 5. Det er da utroligt, en p nr 6 sådan kan knække. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle gøre uden mine.
  Jeg har selv overvejet den poncho flere gange, og jeg har opskriften i et strikkehæfte fra et eller andet blad engang. Venter lige til at høre, hvad du synes om din :)

  ReplyDelete
 6. Marianne. Tak, jeg skal se hvordan jeg får det passet ind til næste år. Om ikke andet må jeg igang herhjemme. Bare give los til god musik.

  Hedvig: hvor har du ret. Bare at tonse igennem båret af god musik. Det er noget der giver energi. Det er da vist også ved at være på tide at jeg laver et indlæg om dine smukke strikkeskåle. De fortjener at komme på podiet.

  Kirsten, du har også ret i at det er synd når arbejdslivet går ud over noget som er så vigtigt. Nu har det bare været sådan at jeg i de seneste 1,5 år har arbejdet i Schweitz og Tyskland. Så når jeg endelig var hjemme havde jeg heller ikke lyst til at skulle ud af døren igen. Så havde jeg brug for familien og at kunne krybe sammen i sofahjørnet med en strikkepind. Gymnastik og motion i det hele taget skal dog nu længere op på prioritetslisten. Det er klart.
  Knit Pro bliver man afhængig af.

  Lydert: det skal dog lige tilføjes, at min strikketøj i fredags blev tabt på vejen og at den muligvis har haft nærkontakt med en bil. Det kan selv en pind nr 6 ikke holde til.
  Jeg har set ponchoen færdigstrikket, og den er bare skøn. Du kan sagtens gå i gang, men du er selvfølgelig velkommen til at se mit resultat først, selvom det ikke lige bliver i morgen. Den tager noget tid at strikke.

  ReplyDelete
 7. Sikken en fart du må have haft på pindene, siden de ligefrem kan knække, det har jeg aldrig hørt eller set før og du har ganske ret i at det er håbløst at strikke på de "gamle" bambuspinde, når man først har prøvet Knit-pro:-) I øvrigt en hyggelig blog du har :-) og tak for din kommentar hos mig:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Desværre er de ikke knækkede i mine hænder. Så hurtigt strikker jeg ikke. Jeg tror min strikkepind blev kørt over, da jeg tabte posen ud af cykelkurven i fredags. Jeg glæder mig til det nye sæt kommer.
   Dejligt at du synes om bazaaren.

   Delete
 8. Den ser skøn ud den poncho - hvor er opskriften fra?
  Ærgeligt med pinden, for alm. bambuspinde er bare ikke det samme :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg har fået opskriften da jeg købte garnet hos "Englestof" i Hørsholm. Desværre ved jeg ikke hvor den kommer fra, og jeg har ikke kunnet støve den op på nettet. Jeg kan se at Lydert (kommentar ovenfor) har et strikkehæfte med den i. Måske hun kan give præcise anvisninger.

   Delete