19 Mar 2013

Backwards

After three hours of sleep Sunday afternoon, the tiredness is diminished and the energy is slowly returning and I'm feeling like my self again and yarn and knitting needles are again included in my daily activities.Sometimes though, things do not follow the plan set out for them. I'm talking about my current knitting. The body is final, I measured the sleeve opening and ensured myself it had the right length. I knitted together the shoulders and was ready to continue with the collar - and then I took a second look at the pattern.
- and I had to read it more than just two times.
Apparently the jumper has no shoulder seem, but somehow the collar acts as what it's meant to and as  the shoulder.

I couldn't get it right in my head, but thought "well I'll better do what the pattern says" and that's why I am now knitting backwards. With the long haired mohair yarn it is a  time consuming task as I need to take one stitch at a time. Two train trips and a lunch break and I'm only half way there.


The jacket on my needles is called "Plissé" it is designed by Lene Holme Samsøe, You can see it here (on ravelry). I hope soon to get to knit forward again.

Efter godt tre timers middagssøvn søndag eftermiddag har jeg fået mit gamle jeg tilbage. Trætheden har antaget et acceptabelt niveau, og energien til strikketøjet er vendt tilbage. Så er det bare at, nogle gange går det ikke helt som planlagt. Denne gang taler jeg om mit igangværende strikkeprojekt. Jeg fik strikket kroppen færdig, ærmegabene havde den ønskede højde og jeg strikkede skuldrene sammen - og så læste jeg opskriften endnu en gang - og så et par gange til.

Skuldrene skulle slet ikke strikkes sammen. I stedet skal der fortsættes op til krave. Meget mærkeligt . Efter gentagne, men forgæves forsøg på at tænke mig til hvordan trøjen kommer til at hænge på skuldrene må der gribes til handling. "Jeg må hellere gøre som der står i opskriften", så nu strikker jeg baglæns. Med det langhårede mohairgarn involveret tager det sin tid, fordi hver maske tages op en efter en. To togture og en frokostpause er de små garnnøgler stadig små - jeg er halvvejs. Jeg strikker Plissé af Lene Holme Samsøe. Den bliver let, luftig og lækker. Det er jeg overbevist om. Er der nogle af jer der har strikket Plissé som kan løfte sløret for "krave mysteriet" - bliver det godt? 

8 comments:

 1. Håber din energi vender tilbage - og du løser strikkemysteriet :o)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak Karina. Jeg tager en tidlig godnat i dag. Det hjælper helt sikkert på trætheden. Den kommer og går. Jeg er også meget spændt på hvordan strikjemysteriet løser sig. Indtil nu er jeg på 7. pind for fremad gående.

   Delete
 2. Kender desværre ikke plisse,har du prøvet at google om der er andre som har lavet den ?,og så har jeg engang læst at en tur i fryseren skulle hjælpe på optrævling af mohairgarn,men har ikke selv prøvet det

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, jeg har spurgt Dr Google, men fandt ingen brugbare svar. Min tålmodighed med at trævle mohair garn op, slap op. Jeg samlede masker op og klippede det for meget strik væk. Nu går det heldigvis den rigtige vej igen.

   Delete
 3. Det er en flott farge på strikkeprosjektet. Jeg er like mye i villrede som du er på hvordan dette blir til slutt. Det blir spennende å høre når du er ferdig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg skal nok vise frem, når den engang er færdig.

   Delete
 4. Hej Jane
  Jeg har opskriften men har aldrig lavet den. Jeg har lige læst den igennem og jeg kan også godt se at skulderen ikke skal strikkes /syes sammen. Det ser ud som "en fald ned krave" som på modellen ser rigtig pæn ud.
  Har du et billed af trøjen ? Ellers send mig din mail adresse og jeg vil sende dig billedet både med og uden modelpigen.
  Her idag har vi fået en masse sne og det fyer ind alle vegne, måske også ind på taget ? Jeg har ikke orket at gå op og se efter, måske er det ris til egen røv når det tøer igen ?
  Kh Helle

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Helle. Tusind tak for din research og tilbud om hjælp. Jeg har nu bogen og billede, og hvis den bliver som billedet bliver trøjen et hit.
   Du må tage en dyb indånding og se efter fygesne. Det er så træls med ris til rumpen.

   Delete