10 May 2013

Middle shift

The crafty side of life is suffering. It is suffering from too much going on the other lives, the work life, the family life and the soccer Mum life, all lives take up the majority of daily hours and energy.
My sewing machine is starting to get really sad. I think it is lonely, standing there on the table heavy signaling "I want to play", but no, Mrs Balle chooses the sofa and the knitting, whenever there is a spare moment.

The brown sweater for my husband now got two sleeves - two sleeves knitted at the same time. It worked and I liked the feeling of being very effective, and I loved not to have to knit the second one. Whether it will be my favorite sleeve method, I'm not sure. It's a lot of pulling and arranging needles and wires, and to some extend it ruins the knitting flow. Let's see.I thought I was ready to sew in the sleeves yesterday, but during the last front shoulder, I noticed the sides weren't the same size.
The left side had 8 cables, the right side had 8. Hmmm what is wrong??

I did have a mid marker but when I sewed in the green thread from the bottom and up, the maker apparently had shifted a couple of stitches to the left!That explained the different sized shoulders. OK I'll just unravel a couple or 10 cm and knit it again.
It's done and the sweater is ready for the sleeves to be mounted and the collar to be knitted. Hopefully I'll soon be able to show the finished sweater, maybe even with content.

Wishing you all a wonderful weekend.


Mit håndarbejdsliv er ret forsømt for øjeblikket. Det lider under at der sker for meget i de andre liv, i arbejdslivet, i familielivet og fodboldmor livet. Disse liv lægger beslag på de fleste af døgnets  timer og energi. 
Symaskinen er nok den der lider mest. Den står der på bordet og ser noget så forladt ud. Dens mange "Kom nu og leg med mig" bliver fuldstændigt overhørt af Fru Balle som i stedet vælger sofa hjørnet (tæt op af den lille elektriske radiator) med strikkepindene. 

Muldvarpesweateren til husbonden nærmer sig sin afslutning. De to ærmer har vokset sig tilstrækkeligt lange og er færdige. De blev begge strikket på en gang. Det fungede fint, og det var da en sand fornøjelse at have dem begge færdige samtidig. Dog er der en del håndtering af pinde, garn og wirer som påvirker strikkeflowet, måske bliver det aldrig min favorit, måske skal der et par gange mere til og så vil jeg aldrig strikke ærmer på anden måde vi får se. Nå men jeg troede trøjen ville blive færdig og klar til montering og krave i går; men da jeg er i gang med den sidste skulder, opdager jeg at skuldrene på forstykket ikke er lige brede. Den venstre skulder har 8 rette rib søjler, den højre har 9. Hmmmm hvad har madammen gjort forkert. 

En tur med en grøn tråd lige op igennem midtmasken viser at midt-for-maskemarkøren på underligste vis er smuttet et par masker til venstre. Den lille dings er skyld i hele misæren. 

Trævle op og starte forfra. Heldigvis ikke den største katastrofe og jeg er nu igen klar til montering og krave. Måske der håb for en snarlig præsentation af et stykke færdigt strik, måske endda med indhold, hvem ved. 

Denne uge har jeg været alene forældre. Manden min har været i Kina. Han kommer hjem i morgen, og det bliver nu dejligt at være to igen. Måske der så faktisk kunne blive støvsuget igen - her trænger. Nå, men nu er en ellers dejlig fredag ved at være slut. Der skal laves strøm til endnu en fodbold lørdag i morgen. 

Rigtig god weekend til jer allesammen. 

6 comments:

 1. Skøn trøje, som du har gang i. Godt du kunne redde fejlen. Det er dejligt at livet leves og der sker ting. Men det er også dejligt, når hænderne (hovedet) har overskud til håndarbejde.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak Karina. Heldigvis, var det ikke en alvorlig fejl, og den var hurtigt rettet. Strikketoejet faar mig til at slappe af. Det er ren medidation.

   Delete
 2. Det ser ud til at blive en rigtig lækker trøje til manden.
  Indimellem kunne det være rart, hvis døgnet bliver udvidet lidt - når der er så mange ting man gerne vil nå.
  Men et godt tegn, at I er kommet så godt igang med hverdagslivet i Australien :o)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak Mona. den bliver rigtig god. Enkel som han (og jeg) bedst kan lide det. Vi er kommet godt igagn i Australien. Hverdagen har indhentet os, og den foerste tids forventning og spaending har lagt sig og vi rumler afsted i hverdagens trummerum. Dejigt er det nu at solsen skinner HVER dag.

   Delete
 3. Jeg har forsøgt mig med to ærmer på een gang en eneste gang. Det er supersmart og det var dejligt at være færdig med begge ærmer samtidig. Det passer bare slet ikke til mit temperament :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du har ret. Flowet bliver paavirket. Der er rigtig megen haandetering af pinde, wirer og garn, men det skal da forsoeges igen, for jeg synes det var dejligt at aermerne var faerdige samtidig.
   Lige nu er jeg vendt tilbage til et aerme ad gangen. God dag.

   Delete