2 Aug 2011

Frankrig 1 - Bourgogne

Første uge af ferien er henlagt til en campingplads ved Pont-De-Vaux. En lille undselig by, som ikke gør meget væsen af sig ved bredden af floden Saone og 15 km nord for Macon.

Vi har lejet telte - 2 familier - 10 personer i alt. Teltene står lige ved siden af hinanden og vi laver hurtigt langbord imellem teltene. For det meste kan vi sidde ude, men var tit på spring for at flytte hele arrangementet ind i tørvejr. For trods heftig nat og dagsregn kom der ikke en dråbe indenfor i teltet - lige bortset fra når vi åbnede teltdugen for at styrte op til toiletbygningen.

Dagen med regn blev brugt på biltur rundt til hyggelige små byer med hvert deres lille "cave cooperative" hvor byens lokale vinbønder har samlet deres produktion. Vi kunne sagtens have besøgt flere "cave'r" men af hensyn til trafiksikkerheden begrænsede vi vinsmagning til et par steder. Yderst forskellig bouchet, farve og smag selv fra naboområder.


Lugny, Fleurville, Burgyog Chardonnay var byer vi lærte navnene på. Sjovt at køre igennem Chardonnay som er oprindelsesessted og har lagt navn til den skønne Chardonnay drue.

Bourgogne bød også på besøg på Chateaux de Cormatin. Klart anbefalelsesværdigt at bruge de ekstra Euro på en guidet rundvisning. Selv på fransk fik vi - og børnene (efter oversættelse og lettere omformulering) meget ud af besøget.Herreværelset var belagt med guld på vægge og loft for, dels at
dupere besøgende og for at udnytte det sparsomme lys fra 2 brændende kærter i de mørke vinteraftener.Slottets have og i særdeleshed køkkenhaven er et kapitel for sig. 


Mange billeder er taget af kunstfærdige opbindinger og farverige sammensætninger af salat, rødbeder og smukke lyserøde blomster. En kraftig inspirationskilde til nye indslag i haven. 


Ellers gik ugen med swimmingpool, lydbøger, spil, løbeture, grillmad og VIN.


Skønt med skønt på. 

1 comment:

  1. Dejlige feriebilleder!! Lyder som en skøn ferie I har haft. Vores gik til det svenske paradis - ren afslapning og sysleri.

    Kh. Mette

    ReplyDelete