5 Jul 2013

Mid winter holiday

Early July is in the middle of Winter. School holidays are on and with soccer matches canceled we had a window to go away on holiday. 

We wanted to see another part of the country and we would like a bit of warmth and sunshine. What could be a better choice than Port Douglas in North Queensland?

3,5 hours flight and 2500 km to the north and we have the best summer temperatures. 

I know this is normal stuff for you Aussies, but I am just so amazed about the size of this country. If you travel south 2500 km from Copenhagen you will end up in North Africa!!! We would never have gone on such a trip for 6 days only, but here we do. 

I found this post card at the caravan park reception. It pictures the size of Australia in a very easy understandable way. It seems though than the creators of the card totally neglected our Scandinavian friends, sorry about that. 

Hope you enjoy the school holidays . What.are you up to? 

Det er skoleferie og ældstesønnen er undtagelsesvis fri for fodboldforpligtelse og så var det bare med st komme afsted på ferie. 

Sydney har været meget våd og kold på det seneste, og vi trængte til lidt ekstra sommer. 

3,5 time ned fly og 2500 km mod nord for Sydney ligger et dejligt ferie paradis Port Douglas. Det er her vi er, og vi nyder de skønneste danske sommer temperaturer (altså som en rigtig god sommer). 

En rejse på 2500 km er ikke noget at skrive hjem om for Australierne. de er så vant til afstandene, men sammenligner man med Europa ville man på 2500 km komme fra København til Nord Afrika!! 
Jeg kan simpelthen ikke få ind i mit lille hoved, hvor stort dette land er. 

Jeg fandt dette kort på campingpladsens kontor, og det får dimensionere til at falde lidt bedre på plads. Hvorfor de helt har negligeret vores Skandinaviske venner ved jeg ikke. Det er ikke pænt gjort. Undskyld kære venner mod nord. 

Nå,men jeg vil tage mig en kop kaffe mere og nyde siestaen inden vi tager en tur på stranden i eftermiddag. I morgen skal vi finde Nemo. 

Håber I også nyder ferien længere deroppe mod nord. 6 comments:

 1. Det lyder dejligt med sommer og sol.
  Her kunne vi også godt bruge en god dansk sommer, temp. på 16-17 grader er en smule koldt for juli.
  Rigtig god ferie :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det ser nu ud som om du hygger dig, temperaturerne til trods. Kaffe og strik er altid godt, lige gyldigt hvordan vejret arte sig. Nyd ferien

   Delete
 2. Åh, jeg længes og er lidt misundelig på dig, vi var også i Port Douglas i Januar, da vi var i Australien, er dejligt smukt sted. Desværre kom vi ikke i regnskoven, pga orkanen, men det må så klare næste gang. Fortsat god ferie til dig og dine
  Marianne fra Luxembourg

  ReplyDelete
  Replies
  1. Her er fantastisk dejligt. Vi I en tur på revet, da I var her? Vi var afsted igår. En uforglemmelig oplevelse. Tak fordi du har lyst til at følge med her på kanalen.

   Delete
 3. Vi var også en tur på revet en fantastisk oplevelse. I meget dejligt vejr, næsten vindstille , det var dagen før orkanen gik i land.

  ReplyDelete
 4. Ja hold da op!
  Pludselig er Australien meget større end jeg lige gik og troede :)

  ReplyDelete