1 Mar 2014

Pleats

Well, You might be curious to know, what I'm actually knitting. The first project from "Mange Masker".

With the latest upgrade of my yarn stash came a beautiful thin (lace type thin) yarn. A blend of wool and cashmere in a suttle beige colour. The gauge matched the pattern and the project was selected. I am knitting "Pleats" designed by Helga Isager.


It started out very promising. I love the yarn: thin, light and soft - exactly  as I wanted, but the pattern has its short falls.The describtopn of the batwing type sleeves worked well, but the description of neckline decrease of stitches didn't amke sense. Had I followed the pattern (as I understood it) the waistline would suit a 10 year old, and rand adult medium sized woman.

I've added a few extra centimeters before starting the neckline decrease and as the jumper is knitted from sleeve to sleeve the extra centimeters also adds to the waists circumference. I use knitting needles size 2,75 and with the ever changing purl and knit stitches it will take me forever to finish this knitting. I did start during the summer holidays, had to unravel due to the neckline issue, and started all over again. The front is now almost done - finally. Lets see if the back also takes 2 months to complete.


What are you working on? I will be interested to hear.

Nå, nu vil I måske gerne vide, hvilket projekt fra "Mange Masker" jeg kastede mig over som det første.

I den seneste leverance udi garn fra Danmark kom en lækker lille beige uld/cashmere blanding. Tynd, let og lige passende til dette projekt. Strikkefastheden passer nogenlunde og "Pleats" af Helga Isager er på pindene.


Det har den så været et stykke tid. Faktisk lige siden Jul - og det er så over to måneder siden, og forstykket er knapt færdigt!!!

Det nærmer sig et evighedsprojekt, men med pinde nummer 2,75 og mønster med skiftende ret og vrang masker tager det sin tid for mig. Det har så heller ikke hjulpet at jeg måtte pille op og starte forfra, da jeg nåede halsudskæringen.

Trøjen strikkes på tværs fra ærme til ærme, og det gik fint med at tage ud til vingeærmet, men da jeg begyndte på halsudskæringen, kom den alt for tidligt, og havde jeg fulgt mønstret (som jeg læste det) ville taljen blive så smal at den knapt passede en 10 årig og da slet ikke en medium damestørrelse. Det var som om der manglede noget i opskriften.
Trævle trævle op og forfra igen. Denne gang har jeg lagt ekstra cm ind over skuldrene og dermed også om livet. Det ser bedre ud, og jeg håber den kommer til at passe. Som sagt synger forstykket på sidste vers og jeg kan snart begynde på visen of bagstykket. Det kommer også til at tage en rum tid, men forhåbentlig kan jeg klare det i første hug og undgå at trævle op. Vi for se.


Nå, men 1. marts er her og det er vel så officielt den første efterårsdag - meget underligt det der med årstiderne. Det har dog været aldeles efterårsagtigt idag. Regnvejr og så køligt at nederdelen måtte skiftes ud med et par af de lange med ben. Indkøbscenter og eftermiddagsindehygge. Nu spreder duften af lammesteg sig i stuen. Salaten venter på at blive vendt. Jeg må hellere komme igang.

Nyd dagen!

4 comments:

 1. det ser ud til at blive n lækker strik Jane ... men hold da op så tynde pinde :! ....
  håber lammesteg og salat smagte og efteråret er nydt indendøre :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lammestegen smagte ypperligt, og passed perfekt til regnvejret udenfor. Meget små pinde, ja, så det tager sin tid, men så får jeg jo ekstra meget for garnpengene

   Delete
 2. Jeg har strikket den 2 gange, og havde ingen problemer med opskriften. Jeg havde valgt for grove pinde første gang jeg strikkede den. Held og lykke med den, den er rigtig lækker når den er færdig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvis du har lavet to eksemplarer uden problemer, er det vist mig den er gal med. Jeg er spændt på hvordan den bliver, specielt nu når jeg har selvdigtet noget af opskriften. Jeg må vist hellere gribe pindene og igang med bagstykket. Tak for indspark.

   Delete