Megen koncentration, litervis af glasur og kun en enkel skade i taget skulle der til og vores debut som husbyggere er fuldendt.
Husets beboere Hr og Fru Honningkage nyder udsigten; mens "netto" hunden holder julegrisen ved selskab.
Skulle du have lyst til at gøre huset efter kommer der lige en opskrift og nogle husmål.
Honningkagehus:
550g Hvedemel
200 g honning
150 g brun farin
150 g smør
1 æg
2 spsk fintrevet appelsinskal
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk kanel
½ tsk st. nellike
2 tsk natron
- Smelt honning, farin og smør sammen i en gryde.
- De øvrige ingredienser, undtagen æg og med, røres i. Massen afkøles til den er lunken.
- Æg og mel røres i, og dejen æltes sammen. Dejen hviler mindst 1 døgn i køleskab.
- Dejen rulles ud i ca ½ cm tykkelse og skæres til hus eller udstikkes med kageforme.
Bagetid: Ca. 5-8 min. 200gr forvarmet ovn (varmluft 180gr)
Honningkagehus dele:
2 x front ca. 20x10 cm
2 x tag ca. 7x22cm
2 x gavl ca. 10x20, hvor hjørner skæres af, så der er ca 6 cm fra tagets spids til fronten øverste kant (er det til at forstå?)
Når byggedelene er kolde pyntes de med glasur og huset limes sammen med sprøjteglasur.
God fornøjelse.
No comments:
Post a Comment