26 Jan 2012

Kulde ude og varme inde

Efter et par lange dage i Tyskland, nyder jeg en arbejdsdag hvor hjemmetøjet kan omslutte kroppen til langt op af dagen, og hvor læbestiften kan blive liggende urørt i tasken


Der er tændt op i pejsen, den lyser orange-rød og sender gavmildt varmende stråler ud i rummet. Udenfor lysner himlen i sart lyserød og skaber reflektioner i snepudrede blade.Jeg kryber indenfor, med en god kop kaffe ved hånden og opladet batteri, klar til en arbejdsdag som kan tilrettelægges efter mit eget hoved. Det tegner godt. Jeg vil skynde mig at blive færdig, der er et mønster der længes efter at blive tegnet og en ny trøje der savner masker.Wilma er forøvrigt færdig. Hun er blød, smuk og varm - og en anelse for lille! Nu skal jeg lige have hende igang og se om det går, ellers kan en anden, som er lidt mindre end mig, se frem til en varm sag om ryggen.Faktaboks:
Opskrift: Wilma fra "Mere feminin strik" af Lene Holme Samsøe" strikket i str. M
Garn: 4 tråde Uld/Cashmere i farven "petroleum" fra Garnudsalg, 97 g
Pinde: 4½ og 5½  - mine uundværlige Knit-Pro i træ

Godt og Skidt: Kun godt. Det er en fornøjelse at garnykkelsen ved at strikke med flere eller færre tråde kan varieres afhængig af projektet. Det er første gang jeg strikker med 4 tråde, og resultatet er blevet lige så blødt, fedt og lækkert som forventet. De "mange" tråde og det melerede garn giver den færdige vest et  fantastisk lækkert farvespil. Det har været dejligt at strikke snoninger og opskriften var nem at strikke efter. Montering med de strikkede kanter fuldendte værket. Det er ikke sidste gang Wilma kommer på pindene. Næste gang i en størrelse jeg selv bedre kan passe.

Nå arbejdet kalder. God torsdag til jer alle.

7 comments:

 1. Dejligt med sådan en dag ,)
  Hvor er din vest blevet fin,
  håber du selv kommer til at bruge den.

  Yt

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det var en dejlig dag. Wilma er i brug. Hun er måske ikke så tosset endda.

   Delete
 2. Vilma vesten er for lækker,håber det går an med størrelsen:-) God hjemme dag til dig:-)

  ReplyDelete
 3. Vilma ser rigtig lækker ud. Ærgeligt at den er for lille, måske kan den blokkes en smule så den passer dig :)

  ReplyDelete
 4. Håber du har nydt dagen :)
  Den wilma er blevet rigtig flot
  Mvh mona

  ReplyDelete
 5. Tak for jeres hyggelige kommentarer. Wilma er kommet på og hun er nok ikke så tosset endda. Hun får lov til at forblive i min garderobe.

  ReplyDelete