24 May 2013

How to speak Danish

This is how Danish sounds in Australian ears. Is it really that bad?


Sådan opfatter Australiere lyden af det danske sprog. Lyder det virkelig sådan. (the Killing er Forbrydelsen).
Da min kollega sendte dette klip rundt, måtte jeg le højt. Det er da for morsomt.
Lige en lille latter til en aller dejlig fredag. 


6 comments:

 1. Det lyder lidt som den svenske kok i muppet show (for dem der kan huske den serie tilbage i 80'erne) :o)
  I øvrigt har jeg hørt flere udlændinge sige, at dansk er det grimmeste sprog - helt uden melodi og med stød der ikke just giver charme. Det er heldigvis ikke noget vi selv sådan tænker over til daglig - men det kan indimellem være meget godt lige at møde os selv (=vores sprog) gennem andres øjne ;o)

  ReplyDelete
 2. Hej Jane. Kunne du ikke sende mig din postadresse på monaelisabeth.pedersen@gmail.com ? jeg har en lille something for you, jf. vores bogsnak forleden :o)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ih altså hvor spændende. Kommer straks.

   Delete
 3. Sjovt klip... Det er så skægt at høre hvordan andre hører vores sprog. For år tilbage arbejdede jeg meget i Polen, Ukraine og Hviderusland. Til at starte med syntes jeg, at deres sprog var "larm" - og når vi kørte, bad jeg ofte chaufføren om at slukke for musikken. Jeg kunne ikke holde det ud. Med tiden vænnede jeg mig til retoriken i deres sprog - og nu er det bare en vane.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det er ret morsomt, og sikkert også sandt at sproget lyder som om læberne slet ikke bevæger sig. Hernede er de nu meget interesseret i at tyde den accent man nu taler engelsk med. Det er ret sjovt med den interesse for forskellige herkomster.
   Sød historie om at vende sig til Øst Europæiske sprog. Man vender sig til meget.

   Delete