6 Oct 2013

Skylark and me

And here we are - Skylark and me.We suit each other, don't you think. Whether "she" loves me, I don't know. I love "her". She's absolutely adorable, warm, soft and dressy. I love the figure fitted design, the extra length and the wide neckline. It gives a feminine touch to a beautiful and wearable cardigan.

I was afraid the knit would turn out too patterned, but on the contrary, the small repeated pattern gives the jumper a calm a sophisticated look. I really love it.

Facts:
Pattern: Skylark from the book "Cherished" by Him Hargreaves. 
Yearn: 290g Blackhill 100% wool from garnudsalg. Colour: "Blå rullesten".
Needles: sizes 3 and 3,5
Size: M, graduated to match the gauge, as I have used smaller needles as advised in the pattern.

Good and Bad:
At first I thought the pattern, which is mix of purl, yarn over and knit stitches,  was very cumbersome and I would take ages to finish this project. But row after row the garment constantly grew, and suddenly the bodice was done. As mentioned in the last post, the sleeves looked very narrow, but I continued as intended and I really love the result.

I knitted the jumper on circular needles instead of back and forth as prescribed. The waist shape performed by either a decrease or increase of stitches on each side of the side mark. I added 6 extra knit stitches to enable the crochet reinforcement and cutting of strands. You can find a thorough description of the technique here.

The edge around the neck turned out a bit too wide. The problem is solved by a sewing in a thin elastic band in the upper stitches. Also I found the back neck shape too low. This problem was solved by adding a few "knit and turn" rows increasing the height the extra centimeters needed.

The final touches include 13 triangular shaped dark blue buttons found at Buttons buttons buttons and a Balle's Bazaar label on the back.

Did I mention, I love this cardigan? It is as beautiful with jeans as with a skirt. It is beautiful fully, partly or not at all buttoned. This will be one of my absolute favorites.Her er vi så - Skylark og jeg. 

Er vi da ikke bare god sammen? 
Om "hun" er glad for mig, ved jeg jo ikke, men jeg er i hvert fald svært forelsket i "hende". 

På trods af talrige anbefalinger, var jeg lidt lunken ved projektet. Ville der bare være alt for meget mønster? Vil den blive for fin og feminin? Jeg synes også det tog alt for lang tid at strikke. Det gik alt for langsomt, og jeg skulle koncentrere mig om hver pind, som vekslede med ret, slå om og vrang masker, og jeg synes det gik sååååå langsomt. 

Men alligevel gik det støt og roligt fremad, pind efter pind, omgang efter omgang, og pludselig var kropppen færdig. Ærmene var jeg bange for at de blev for smalle. Men igen må man stole på designet, for de er perfekte!

Jeg elsker den kropsnære facon, den ekstra længde, det fine mønster og den let vidde upskæring, som jeg synes giver et fint og feminint udtryk. Selvom der er meget mønster giver de mangegntagelser et ensartet og roligt udtryk. Det er altså en smuk trøje. Jeg er solgt. 

Fakta:
Mønster: Skylark fra bogen Cherished af Kim Hargreaves
Garn: 290g Blackhill højlandsuld, en tråd, fra Garnudsalg. Farve: Blå rullesten. 
Pinde: nr 3 og 3,5
Størrelse: M. Maskeantallet justeret så det passede til garnet og mindre pinde end opskriften foreskriver. 

Godt og Skidt. 
Det eneste dårlige der er at sige om Skylark er at mønstret kræver lidt opmærksomhed. Jeg kunne læse på hver anden pind, som var rene retmasker, og så er Hargreaves opskrifter typisk lavet til frem og tilbagestrik - og jeg er ikke særlig glad for vrang masker. Det er der heldigvis råd for, så jeg har strikket rundt, lavet taljeindsnit på hver side af sidemaske markør og lagt i alt 6 masker til for have nok til hækle og opklip. De ekstra rækker blev dog klippet væk efter at jeg fik udbedret den bølgende første hækle kant med en tyndere én af slagsen. 

Halsudskærringen i nakken blev for dyb, men jeg strikkede en 8-10 ekstra vende pinde og så fik jeg den højde, jeg synes passende. Halsudskæringen i det hele taget fik sig lidt for mange masker og den flandrede lidt. Det problem er løst med en elastiksnor i den øverste maskekant rund i halsudskæringen. Nu sidder den pænt, synes jeg. 

Sidste finish er 13 trekantede mørkeblå knapper fra Buttons buttons buttons og et Balles Bazaar mærke i nakken.
Fik jeg sagt at jeg knuselsker denne trøje? 
Den er skøn til uformelle jeans og den er smuk sammen med en nederdel og en skjorte. Den er perfekt til kølige morgener og airconditionerede kontorer. Den er skøn at krybe i om aftenen, når solens stråler ikke varmer os mere. 

Den bliver helt sikkert én af mine favoritter. 

17 comments:

 1. Den er smuk - godt du holdt ud. At du roligt kan stole på dine læsere, er nu bevist :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, jeg stoler på jer. Tak for din hilsen.

   Delete
 2. Den er blevet virkelig smuk, Jane. Jeg er startet på den - to gange - og er stadig ikke nået i mål med den, men jeg er fristet til at genoptage den, for den er virkelig klædelig og meget flot til dig :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, jeg synes da nok at jeg på er tidspunkt har set den på dine pinde. Ikke det hurtigste men resultatet er værd at vente på. Glæder mig til at se dine færdige version.
   Tak for din hilsen.

   Delete
 3. Hold da op ! ja den kan jeg godt forstå du er glad for. Den var åbenbart alle anstrengelserne værd, for den klæder dig fantastisk, og er både enkel og detaljeret på samme tid, hvis du forstår hvad jeg mener. Super anvendelig og lige i øjet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusind tsk Mona. Dejligt at få så mange positive tilbagemeldinger. Trøjen varmer lige nu mine skuldre kl. Er 22:15. Jeg sidder på terrassen med stearinlys tændt, strikker og læser dejlige kommentarer.

   Delete
 4. Jeg kan godt forstå et du er blevet forelsket, for den bluse er da bare lækker. Slet ikke for feminin, derimod rigtig sød og meget anvendelig. Jeg er vild med farven, som bare passer til alt.

  Kh Mette

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak ,Mette. Farven er endnu smukkeste i virkeligheden. Jeg er næsten ved at svømme over af nyforelskelse.

   Delete
 5. Den er super fin.
  Flot mønster.
  Godt du ikke gav op.

  ReplyDelete
 6. hvor er den blevet flot. Og som du skriver den er perfekt både til jeans og en smuk kjole - den er feminin og klassisk.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak Karina. Den har hængt på mig siden den blev færdig. Jeg er meget tilfreds.

   Delete
 7. WOW,sikke smuk den blev,godt du ikke gav op,for den blev da bare helt super til dig,og supersoft garnet bliver bare så smukt efter en vask :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusind tak Gitte. Jeg er meget glad for den og glad for at jeg blev ved. Jeg er næsten fristet til at strikke en til.

   Delete
 8. Trøjen og dig passer som "fod i hose", smukt arbejde !
  Kh Helle

  ReplyDelete
 9. En helt igennem smuk og superanvendelig trøje. Dejligt når ens anstrengelser bære så smukt frugt

  ReplyDelete
 10. Tusind tak Helle of Pernile. Jeg er meget glad for trøjen. Den har boet på mig lige siden, dog med undtagelse af dage med over 35 grader

  ReplyDelete