24 Oct 2013

The sky is still blue

It didn't turn out as bad as expected yesterday. Thanks to the firefighters great work and dedication, no additional homes caught flames yesterday. A massive achievement. Well done. 
The danger isn't over yet. Fires are still burning and it will again be a windy day,  but the temperatures have dropped to the more norms all levels of mid 20s. 


Today I truly enjoy the clear blue sky and the amazing sight of the beautiful purple blooming jacaranda. 

Let's make it an awesome day. 

Det gik heldigvis ikke så galt i går som frygtet. Takket være talrige og dygtige brandfolk kom ikke et eneste eksta hus i brand i går, hvor vejrforholdene var så slemme som de overhovedet kunne blive. 

Jeg er imponeret over hvordan folk står sammen for st klare situationen. Brandfolkene er for manges vedkommende frivillige. De knokler dag og nat dels for at slukke de eksisterende brande men også at forberede områder og bygninger så ilden, skulle den komme har vanskelligere ved at nå frem til området. Der er evakueringscentre. Der er store teltlejre så brandfolkende kan få sig et hvil. De lokale tilbyder ekstra mad og drikk. Der er oprettet et evakueringscenter for kæledyr. Her bliver elskede hunde, høns og katte passer, mens deres familier har søgt sikkerhed hos venner og venner. Ved tidligere skovbrande er folk blevet for længe i deres hus fordi de ikke ville forlade deres kæledyr. Det er da nu rådet bod på med etableringen af dette evakueringscenter. 


Selvom faren endnu ikke er drevet over, trækker vi alle vejret lidt lettere. Jeg nyder uforbeholdent den blå himmel og det fantastiske syn af smukke lilla blomstrende jacaranda træer. Jeg er solgt. De er så vanvittig smukke, specielt med blomsterne stadig sidder på træet men også når de danner det fineste lilla tæppe på gaden nedenunder. 

Vil I være med til at lave en god dag? Jeg  er startet. 

3 comments:

 1. Jeg har sendt jer en tanke når de australske brande har været på de danske nyheder. Har tænkt på om det mon var i nærheden af jer. Det er vildt uhyggeligt når ilden sådan tager fat - godt der er så mange der gør en indsats, og jeg håber faren snart er drevet over for alvor, så i ikke behøver spekulere på om flammerne igen bevæger sig i jeres retning.

  ReplyDelete
 2. Tak for dine tanker. De danske medier har sikkert heller ikke nedtonet deres beretning om flammehavet. Bevares det ER alvorligt og forfærdeligt for de mennesker det går ud over. Her hos os er der heldigvis stadig grønt. VI har kun været påvirkede af røgskyer og røglugt, hvilket jo er ingenting i forhold til det andre har været udsat for.

  ReplyDelete
 3. Brannen i Australia er også i de Norske nyheter. Jeg håper de får stoppet brannene så folk kan flytte hjem.
  Så nydelige blomstrende trær. De er jo helt fantastiske.
  Ønsker deg en fin søndag.

  ReplyDelete