23 Oct 2013

The sky is still blue

I wish it will continue that way through out the day. 
A day with expected temperatures in mid 30s and winds up to 100km/h it's the worst possible conditions with 50 fires stil burning in the Blue Mountains. Firefighters from Victoria and South Australia have convoyed to help out their exhaustive NSW colleagues preparing for the worst and hoping for the best. 

My thoughts go to families who have lost their home and I pray that the number of casualties will remain at zero. 
A very strange day. Being half an hour late for work and the complains about an untidy house become insignificant in comparison to what other people only 75km from here are facing today. 

Let's all send positive supporting wishes to the families and firefighters caught in the middle of it and hoping for the best today. 

I har sikkert hørt om det. Det brænder omkring Sydney. Bush fires har hærget i Blue Mountains og Hunter Valley siden Torsdag. Jeg skal skynde mig at sige, at vi er uskadte og er ikke umiddelbart i farezonen. 

75 km herfra er hverdagen en helt anden. Over 200 familier har mistet deres hjem. En familie foran deres nedbrændte hus udtrykte det således i nyhederne igår: "vi har grædt, men nu er vi bare taknemmelige for at vi har hinanden". Ilden har heldigvis krævet menneskeliv endnu. Lad det blive ved med at være sådan. 


I dag forventes temperaturen at stige til godt over 30 grader og vinden at blæse kraftigt. De værst tænkelige betingelser. Brandmænd i brandbiler er kørt tusinde kilometer for at komme udmattede lokale brandmænd til hjælp. Hjælpeorganisationer modtager containere fulde af tøj og ting, som vi andre uskadte sagtens kan undvære. At der er familier der kun har de forkullede rester af deres hjem tilbage, sætter hverdagens små irritationer over et rodet hus og forsinkede tog i perspektiv. Det er jo fuldstændig ligegyldigt og hvor er vi egentlig forkælede. 

Det der sker herned i øjeblikketer dramatisk og skræmmende.  Naturen er vild og ukontrollabel. Det er så ufatteligt meget skov her er, og det hele kan jo brænde. Det er for vildt. Noget man ikke kan forestille som dansker.

Brandmyndighederne frygter det værste og håber på det bedste. Jeg sender mine tanker til familier og brandmænd der står midt i det hele og håber at det ikke bliver så slemt som antaget. 

Send gerne positive og støttende tanker afsted. Det hjælper. 

2 comments:

  1. Yes, indeed, positive thoughts are needed for these poor communities ... fingers crossed the back-burning and small shower helped to alleviated the conditions predicted for today ... J

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe our thoughts and crossed fingers helped. At least the firefighters did an amazing job and no additional houses caught fire. I hope it is soon all over.

      Delete