26 Sept 2011

En. to, tre - mange på opleveren

Kender du de at være helt mæt, træt og ør af oplevelser? Sådan har jeg det lige nu. Det har i sandhed været en dag med mange og dejlige indtryk.

Det er nok ikke gået nogen forbi at der har været cykel VM i Danmark igennem den seneste uge. I dag var det så alle de kendte cykelstjerner der skulle køre vejene tynde - og så lige her i nærheden af hvor vi bor.
Forventningsfulde unger med Mor drog "tidligt" (kl 9:30) afsted med kaffekande, tæppe og madpakker og fik plads med udsigt midt på ruten.
For dælen da, hvor kører de stærkt, de der tohjulede - og hvor var det bare fedt at de kom forbi flere gange!! Der var kun lige tid til et par sider i min bog og for ungerne at hente en ny forsyning "POST DK" bolsjer inden karavanen kom forbi næste gang.

Skøn stemning med forskellige flag i luften og på kindenerne. Alle hepper selvfølgelig på eget land, men hele feltet får en ordentlig klapsalve når de suser forbi, for ærligt talt, man når knapt nok at se hvor rytterne er fra.
Et par billeder for at dele stemningen.


Forventningsfulde ungerSå er de på vej 
- og vups er de væk

Desværre - i hvert fald for ældstesønnen, måtte vi køre inden det for alvor blev alvorligt. 

Datteren og jeg havde en anden aftale, og det en rigtig god én af slagsen. En aftale med DR Pigekor i DR koncertsal. At køre dertil over Islands Brygge og gå langs med kanalen ved DR Byen og IT Universitetet var i sig selv en stor oplevelse. Der er sket SÅ meget i det område siden mit sidste besøg (hvilket også ligger år tilbage).

Så smukt og fredfyldt - og så mindre end 10 minutter fra Rådhuspladsen.
Udenfor:
DR Koncerthus

"Trappedam" foran Koncerthuset.

Spejlbillede i "golfkøllens hoved"

Golfkøllen foran DR.
 - og indeni ser der sådan ud. At være i og indtage rummet er i sig selv en minderig oplevelse. 


Koncerten hed "Svøbt i Mørke".  DR Pigekoret, flankeret af  Marilyn Mazur (percussionist), Anders Jormin (kontrabasist) og Rune T Kidde, som historiefortæller fejrer blindesamfundets 100 års jubilæum,og derfor foregik koncerten i MØRKE.

DR Pigekor under ledelse af Jakob Høgsbro - inden lyset blev slukket!

Hold da K... hvor var det smukt!!
En sansemættet lydoplevelse  i vekselvirkning med Rune T Kiddes indlevelsesfulde fortællestemme og kluklatter fra publikum!
Det mest fuldendte lydtæppe vævet af de smukkeste toner. Aldrig har jeg oplevet noget så smukt og så intenst. Det var bare at lukke øjnene og lade tonerne fylde kroppen - og blive rørt. Det blev jeg, så tåren sprang i øjenkrogen, særligt ved afslutningssangen "Du er" - først  koret alene og som ekstranummer i samklang med os publikum - kyndigt dirigeret af et par neonlyseblå hvide handsker på dirigentens hænder.Jeg er stum af betagelse!!!

No comments:

Post a Comment